15 Mayıs 2017 Pazartesi

Çocuklara Yüzme Kursu

Çocuklara Yüzme Kursu
Yüzme sporu suda yapılan ve vücuttaki bütün kasların kullanıldığı yoğun bir spordur. Vücut gelişimine olumlu etkileri vardır. Yüzücülerin kalbinin boyutları, yüzme sporundan dolayı spor yapmayan insanların kalbinin tam 2 katı büyüklüğündedir. Bu büyüme kalbe daha fazla kan dolmasından kaynaklaNIR.

Dünyada yüzmeye başlama yaşı 3'tür, uzmanlar tarafından da belirtilen 3 yaş, yüzme dersi almak için idealdir. Avrupa ülkelerinde çocuklar doğumdan itibaren suyla tanıştırılır.ve yaz - kış ayrımı yapılmadan yüzdürülmektedir. Ülkemizde de gelişen teknoloji ve yapı sektörü yüzme havuzlarına mükemmel düzeyde olan yalıtım, ısıtma veya soğutma uygulanmasına olanak sağlayarak bu havuzlarda 4 mevsim yüzülmesine ve yüzme kursu alımına imkan vermektedirler.

istanbul yüzme okulu olarak, spora başlatacağınız 3-5 yaşlarındaki çocuklarınıza en uygun branşın yüzme veya cimnastik olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarda 3 yaşında başlayan yüzme dersleri iskelet yapısının gelişiminden iştahına kadar birçok olumlu katkı sağlar. Yüzme sırasında beyine daha çok oksijen gittiği ve bütün kaslar çalıştığı için belirli derecede efor sarfedilir. Yapılan bu spor, çocuğun iştahını artırır. Yüzme kurslarına katılan çocukların aileleri, çocukların yüzme dersi öncesine göre iştahlarının daha fazla açıldığını görmüşlerdir.

Yüzme sporuyla uğraşan çocukların hastalıklara özellikle de grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara daha çabuk yakalanacağı gibi yanlış bir düşünce ülkemizde vardır, tam tersi yüzme kursu alan çocukların gribal enfeksiyonlara yakalanma olasılığı çok düşüktür, hastalıklarla mücadelede önemli rol oynayan antikorların sayısı yüzme dersi sırasında artmaktadır, bunun da gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıları minimuma indirdiği bir gerçektir.

Yüzme gibi bireysel sporların çocuğunuzu sosyalleştirdiği gibi, tek başına bir şeyleri başarmanın da hazzını yaşatır. Çocukların yüzme kursu aktivitelerinden yararlandırılması, çocuğa her yönden olumlu katkı sağlar. Disipline dayalı bir spor dalı olduğu gibi sporda başarılı olan öğrencilerin derslerinde de aynı durum da olduğu gözlenmiştir. Aynı zamanda yüzme sporunu yapan çocuklar, kazanma ve kaybetme gibi hayatın en önemli iki olgusunu küçük yaşlardan itibaren öğrenirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder